На 10 май сутринта руските сили започнаха настъпателна операция по руско-украинската граница

...
На 10 май сутринта руските сили започнаха настъпателна операция по руско-украинската граница
Коментари Харесай

ISW: Русия постигна значителни успехи в настъпателна операция северно от Харков

На 10 май сутринта руските сили започнаха настъпателна операция по руско-украинската граница в северната част на Харковска област и реализираха обилни тактически триумфи.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Руските сили евентуално организират началната фаза на настъпателна интервенция северно от град Харков, която има лимитирани оперативни цели, само че има за цел да реализира стратегически резултат - да отвлече украинската жива мощ и материални средства от други сериозни сектори на фронта в Източна Украйна.

 

През идващите дни съветските сили евентуално ще употребяват тактическата си опора в северната част на Харковска област, с цел да засилят настъпателните интервенции и да продължат началната фаза на атака, която евентуално има за цел да отблъсне украинските сили от границата с Белгородска област и да напредне до артилерийския обхват на град Харков.

Ограничените старания, които съветските сили поставят сега, обаче не допускат, че съветските сили неотложно организират широкомащабна настъпателна интервенция за обграждане, обсаждане и завладяване на град Харков.

 

Руските настъпателни интервенции по продължение на интернационалната граница на Харков вероятно имат стратегическата цел да привлекат и фиксират украинските сили към тази ос, с цел да се даде опция на съветските сили да напреднат в други региони на Източна Украйна.

ISW продължава да прави оценка, че съветските сили вероятно ще се затруднят да завладяват град Харков, в случай че се стремят да го създадат.

 

Руските сили евентуално са решили да стартират настъпателни интервенции в региона на интернационалната граница, с цел да се възползват оптимално от относително късото време, което остава, преди западната помощ да дойде на украинската фронтова линия в огромен мащаб.

Командващият украинските сухопътни войски генерал-лейтенант Олександър Павлюк съобщи, че войната в Украйна ще навлезе в сериозна фаза през идващите два месеца и разяснява неотдавнашните съветски настъпления към Часов Яр и Авдеевка.

 

На 10 май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън одобри военна помощ за Украйнана стойност до 400 млн. $ като част от президентския фонд за понижаване на разноските.

 

През нощта на 9 против 10 май украинските сили нанесоха удар с безпилотен аероплан по петролна рафинерия в Калужска област, която украинските сили преди този момент удариха през март 2024 година

 

Руският министър-председател Михаил Мишустин резервира поста си в съветското държавно управление за новия мандат на съветския президент Владимир Путин, като има догатки, само че не и потвърждения за промени в кабинета на Путин.

 

Помощник-министърът на защитата на Съединени американски щати по въпросите на галактическата политика Джон Плъмб съобщи, че представители на защитата на Съединени американски щати са си партнирали със SpaceX, за да спрат неразрешеното потребление от съветските военни на интернет терминали Starlink във фронтовите региони на Украйна.

Наскоро съветските сили напреднаха нищожно край град Донецк и в граничния регион на Донецко-Запорожката област.

 

Руските и беларуските управляващи не престават нелегално да депортират украински жители, в това число деца, в Русия и Беларус.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР